Kvalitet '21 Design
Български |  English |  Deutsch
 ЗА НАС
Компанията е създадена на 18 Юли 1990 и е една от най – старите частни фирми в гр. Стара Загора и региона. Основната дейност е машиностроителен и строителен дизайн. Още от началото в предмета на дейност е вписан и корабомоделният спорт. Президент и основател на фирмата е инж. Евгени Генов.

Благодарение на модерната си производствена база фирма Квалитет’21 се утвърждава като един от най-крупните производители в региона и страната на алуминиева и PVC-дограма, окачени фасади, стъклени витрини и врати, покривни конструкции и козирки, нестандартни дизайнерски решения за обзавеждане на хотели, офиси, административни и частни сгради с европейски стандарт за качество ISO 9000:2000. Компанията е една от най-големите фирми – вносители на материали и машини за изработката на прозоръчни системи и врати. Основен фактор в дейността й е и производството на корабни модели по най – модерните, високотехнологични ламинатни технологии и търговията с хобитехника. . В структурата на фирмата работят редица известни моделисти и благодарение на тяхната инициатива, през 2004 се създава направление Спорт и хобитехника, с основна насоченост, производство на модели и макети, развитие на моделните спортове, установяване на бизнес контакти с моделисти от цял свят. Квалитет – спорт разполага с добре оборудвано дизайнерско ателие, намиращо се в основната производствена база на фирмата, а от 2005 год. във фирмената структура се включва и новият цех за ламинатни технологии, собственост на фирмата, намиращ се в индустриална зона на гр. Стара Загора. В серийно производство са корпуси, детайли и възли на модели, а благодарение на широките си контакти, фирмата предлага на своите клиенти и доставка на всякакъв род детайли, елементи, електроника и хоби техника от фирми производителки в цял свят. Фирмата предлага за продажба модели – копия, предназначени за колекционери и музеи, изработени от най-добрите български майстори, донесли славата на България в цял свят.

Утвърдени ръководни специалисти във фирмата са:
  • Инж. Евгени Генов – управител и основател на фирмата. Роден на 05.06.1959 г. в гр. Димитровград. Завършил Технически Университет – гр. Габрово през 1985 г., защитил научна степен през 1989 г. в Технически Университет – гр. Пловдив. Работи като водещ специалист и научен сътрудник в ТИЗУМД – гр. Стара Загора до 1992 г. Автор на публикации и изобретения в областта на виброзащитни системи на сгради със специално предназначение.
  • Инж. Мария Маринова – компютърни проекти. Родена на 01.02.1960 г. в гр Меричлери. Завършва Технически Университет – гр. Варна през 1984 г. Работи като ръководител в системата на Хранмаш – гр. Стара Загора. Назначена във фирмата през 2001 г.
Средносписъчния състав на "Квалитет'21" през последните години е около 50 човека. Фирмата разполага с 12 човека водещи специалисти, работещи през последните 10 години, създатели и поддръжници на 17 годишната ни традиция.
{MODULES}